Ontharing in een dorp?

grayscale-photo-of-woman-1399073-min

Leven in een grote stad heeft veel nadelen. Vanzelfsprekend gaat het gepaard met iets hogere kosten van het leven en bovendien is het in steden altijd druk en luid. Het verkeer is altijd intensief en daarom is het daar moeilijk om rust te vinden. Sommige mensen hebben hekel aan grote steden en ze zeggen vaak dat ze liever naar Poperinge dan naar Antwerpen of Brussel zouden willen verhuizen.

Het leven is een stad heeft echter ook veel voordelen. Het is veel gemakkelijker om een goede baan in de stad te vinden. Bovendien verdienen mensen in steden meestal iets meer geld. Steden zijn aantrekkelijk ook ten opzichte van diensten die men daar kan vinden. Het is zeer belangrijk voor jonge mensen die graag van verschillende diensten gebruik maken en niet zo veel vrije tijd hebben.

Stel voor dat u een jonge vrouw bent die veel werkt en graag voor haar voorkomen zorgt. Waar lijkt u het leven meer aantrekkelijk – in een dorp of in de stad? Natuurlijk in de stad. Het is zeker gemakkelijker om een goede kapper in Antwerpen te vinden dan in bijvoorbeeld Poperinge. Bovendien is het zelfs onmogelijk om een goede schoonheidsspecialiste te vinden in een dorp of in een kleine stad.

Natuurlijk is het mogelijk om op het platteland te wonen maar het gebruik van bedrijven te maken die hun vestigingen in een stad hebben. De vraag echter is of het de moeite waard is om naar een stad te gaan voor ontharing. Het is zeker toch zeer lastig en het kost veel tijd.

Het is dus waarom jonge mensen zo graag naar grote steden verhuizen. Ze zijn zich ervan bewust dat het lastig zou zijn om op een platteland te wonen. Daarentegen is het begrijpbaar dat oudere mensen liever in dorpen wonen. Verschillende diensten hebben ze niet broodnodig omdat ze gewend zijn aan leven zonder deze diensten. Elk diertje zijn pleziertje…

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie