U moet uw appartement zelf schilderen

pierre-bamin-P2I2Ia8HDH8-unsplash

Het is niet makkelijk om een goed schilderbedrijf in Limburg te vinden. Echter, zo is het niet alleen in Limburg maar ook in andere regio’s van ons land, beide in Vlaanderen en in Wallonië. Bovendien kunt u al een paar jaren merken dat prijzen schilderwerken echt omhoog gaan en dat het nog steeds moeilijker is om ze snel uit te voeren. In meeste gevallen moet u maandenlang wachten voor een bepaald bedrijf wat vrije tijd hebt om bij u te komen.

Merkwaardig is ook het feit dat veel mensen de uitdaging aangaan en ze proberen zijn muren zelf te schilderen. Ze hebben geen zin om eerst maandenlang voor een afspraak met een bedrijf te wachten en dan nog echt veel geld voor algemene schilderwerken te betalen. Ze lezen dus verschillende soorten adviezen op het internet, kopen wat verf, vragen vrienden om hulp en schilderen zelf. Dat klinkt misschien slim maar in de werkelijkheid is dat allesbehalve slim. Resultaten daarvan zijn immers in meeste gevallen gewoon verschrikkelijk!

Waarom is het zo moeilijk om een goed schildersbedrijf te vinden en waarom zijn diensten van zulke bedrijven zo duur geworden? Oorzaken daarvan zijn vanzelfsprekend – er bestaat tekort aan vaklui die zulke diensten kunnen uitvoeren. Oude schilders gaan met pensioen terwijl er geen jonge kandidaten zijn voor dit beroep.

Jonge Belgen hebben geen zin om zich met schilderwerken te bemoeien. Ze willen liever studeren en dan advocaten of informatici worden. Ze geloven dat het de enige wegen zijn naar succes. Bovendien is dat voor hen belangrijk dat beroep van hoog opgeleide mensen meestal gepaard gaat met hoge imago terwijl de imago van schilders gewoon allesbehalve goed is. En zo betalen we dus duizenden euro’s voor redelijk makkelijke werken. Dat is verschrikkelijk en ik hoop erop dat het binnen een paar jaren verandert.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie