Een mooi sollicitant

close-up-of-woman-having-manicure-332046-min

Het is vanzelfsprekend tegen de wet om bij het aanstellen van mensen aan mooie mensen voorkeur te geven. Iedereen zou veroordeeld moet worden alleen ten opzichte van werkervaring, kwalificaties, opleiding en karakter. Deze kwesties hebben immers meestal de grootste invloed op prestaties en bovendien zijn dat de enige kwesties waarop men wel invloed heeft.

Men kan zijn voorkomen niet zomaar verbeteren maar men kan wel goed studeren en hard werken. En dientengevolge is het belangrijk of men hard werkte en goed studeerde, niet of men mooi is. Maar helaas is het niet altijd zo. Hoewel het verboden is leggen veel werkgevers nadruk liever op schoonheid dan op werkervaring. Vaak is het zo dat als er twee personen voor een bepaalde baan solliciteren wordt er de mooiere persoon gekozen.

Dit verschijnsel geldt vooral voor aanstellen van vrouwen. Iedereen is zich daarvan bewust dat het gemakkelijker is om een goede baan te vinden in het geval van een prachtige, jonge vrouw dan in het geval van een vrouw die lelijk is. Zo is het onder andere vanwege het feit dat vrouwen vaak zeer representatieve beroepen uitoefenen zoals bijvoorbeeld ober, stewardess of bediende. En het is vanzelfsprekend dat het goed voor elk bedrijf is als de representatieve beroepen door aantrekkelijke vrouwen worden uitgeoefend.

Daarom is het sterk aangeraden om voor een sollicitatie gesprek naar een goede kapper in Antwerpen te gaan. Een vrouw met een uitstekende frisuur heeft een veel grotere kans om aangesteld te worden dan een vrouw die voor eigen voorkomen nauwelijks zorgt. Als men over genoeg geld beschikt is het ook aangeraden om naar een schoonheidsspecialiste te gaan. In een schoonheidssalon kan men immers een complexe voorbereiding voor een sollicitatiegesprek ondergaan die echt nuttig kan zijn. Het is echt de moeite waard om zich op deze manier te voorbereiden.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie