Enkele tips over een sollicitatiegesprek

close-up-of-telephone-booth-257736

Als je naar een droombaan solliciteert ben je je ervan bewust dat de laatste stap uit een sollicitatiegesprek bestaat. Het is het meest moeilijke deel van de sollicitatie. Vele mensen zijn er totaal bang voor en kunnen hun stress niet beheersen. Er zijn maar een paar technieken om je op een sollicitatiegesprek goed voor te bereiden. Op het internet kan je verschillende tips vinden maar hier kan je ook een korte tekst daarover lezen.

Je kan je bijvoorbeeld voorstellen dat je erkend installateur bent en veel ervaring in algemene elektriciteitswerken hebt. Je hebt maar een hekel aan je baas en je kan het niet meer uitstaan. Daarom neem je een beslissing om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Als je eindelijk een interessante advertentie vindt kan je naar deze baan solliciteren. Het hoofdpunt in je cv en sollicitatiebrief is natuurlijk de jarenlange ervaring en kennis van de elektrische installatie. Daar moet ook het accent op liggen als het om je sollicitatiebrief gaat.

Als je met jouw sollicitatiebrief een goede indruk op de werkgever maakt kan je op een sollicitatiegesprek rekenen. Maar je bent er echt bang voor. Wat kan je in zo’n situatie doen? Ten eerste moet je in jezelf geloven. Je moet gewoon wat positiever worden aangesteld. Als je op een sollicitatiegesprek bent uitgenodigd betekent het natuurlijk dat iemand je ervaring en kennis waardeert.

Ze moeten gewoonlijk weten hoe je je in de stresssituaties gedraagt. Vele werkgevers verwachten namelijk van zijn medewerkers dat ze stressbestendig zijn en dat ze onder druk kunnen werken. Dat moet je tijdens het sollicitatiegesprek tonen. Je moet gewoon diep ademen en aan jezelf zeggen dat je deze baan zal krijgen. Je mag onder geen voorwaarde tonen dat je zenuwachtig bent. Dan zijn je kansen veel groter.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie