Businessplan – is het essentieel?

brush-painting-the-white-wall-6368

Vele mensen die eigen bedrijf voor het eerst oprichten, zijn zich ervan niet bewust hoe belangrijk een goed businessplan is. Anders wordt het ondernemingsplan genoemd en het is niet (zoals vele mensen denken) alleen maar voor startende ondernemers bedoeld. Het geldt ook voor die ondernemers die al veel ervaring hebben. Het helpt er niet alleen mee om subsidie of krediet te krijgen. Het is ook een grote hulp om te zien of ons project eigenlijk haalbaar is.

Daarom kan je ook zeggen dat het veel geld laat besparen. Als je een goed en zorgvuldig businessplan opstelt, kan je zien of je kans op succes hebt. Het laat eventuele problemen en hindernissen zien zodat je erop van tevoren bent voorbereid. Wat houdt het eigenlijk in? Welke informaties moet zo’n plan hebben? Waar moet de nadruk op liggen? Het is van belang om dat te weten voor je aan de slag met je onderneming gaat.

Stel je voor dat je er altijd van hebt gedroomd om een schildersbedrijf op te richten. Je hebt lange ervaring in buitenschilderwerken en wil eindelijk op eigen benen staan. Als eerste moet je het in overweging nemen wat bijzonder aan jouw firma is. Je moet je natuurlijk van de concurrentie onderscheiden. Het is dus van belang om een onderzoek naar de markt te doen. Bestaat er in jouw stad of regio een grote behoefte aan algemene schilderwerken? Kan je in het begin van jouw onderneming op vele klanten rekenen?

Je moet dus inzien of je plan eigenlijk haalbaar is. Het speelt een belangrijke rol om te onderzoeken of je firma zich in de toekomst zal ontwikkelen. Je moet het dus proberen te voorspellen welke perspectieven jouw schildersbedrijf heeft. Op die manier weet je van tevoren welke problemen je in de weg zouden kunnen staan. Dan kan je die problemen gemakkelijk oplossen en je hebt een grote kans op goede afloop.

Speeddating in Gent

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie