Bouwmisserie

blue-white-and-orange-abstract-painting-1292241

Er wordt vaak gezegd dat elke Belg met een baksteen in de maag is geboren. Zo zeggen vaak vooral Nederlanders die om onze huizen lachen. En hoewel ik van Nederlanders niet houdt moet ik hier toegeven dat ze gelijk hebben. Het is echt zo dat elke Belg op bouwen zot is en dat is echt zo dat resultaten van deze hobby niet altijd mooi zijn. U kunt zelfs zeggen dat de resultaten een goed voorbeeld zijn van het feit dat niet elke hobby goed is.

Heeft u geen idee waar ik het nu over heb? Koop maar een treinbiljet, stap een Belgische trein in en ga maar op reis door België. Kijk door het raam van de trein naar achterkanten van Belgische huizen en u bent meteen op de hoogte van het probleem. Bij elk Belgisch huis staat er immers een schuurtje of drie. Natuurlijk is dat geen professioneel schuurtje maar een dilettante constructie, een resultaat van te veel vrije tijd en te goedkoop bier.

Belgen zijn zot niet alleen op bouwen maar ook op verbouwen of vernieuwen. U bent in België een dorpszot als u uw huisinrichting meer dan drie jaar geleden hebt veranderd. Belgen houden van vernieuwingswerken, ze houden van nieuwe behangen en nieuwe binnenschilderwerken. Ze zijn bereid om daaraan echt veel geld te besteden maar onder een voorwaarde – alle werken moeten ze zelf uitvoeren of ten minste proberen uit te voeren.

Eerlijk gezegd hebben we in België vaker te maken met “proberen uit te voeren”. Het blijkt immers meestal dat zelfs algemene schilderwerken te moeilijk zijn om ze goed uit te voeren. Zo besteedt dus een Belg drie dagen verlof aan schilderen om op het einde sowieso naar een schildersbedrijf te bellen en voor hulp te vragen. En daar hebben meeste schildersbedrijven baat bij omdat verbeteren van resultaten van “proberen uit te voeren” meestal veel geld kost. Wilt u dus een firma in België te starten? Start maar een schildersbedrijf

Startie.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie