Schaf eigen woning aan, dat is de moeite waard

michele-bergami-0HgnL4MJ0SY-unsplash

Onder bewoners van onze buurlanden is ons land bekend om goedkope woningen. Niet toevallig verhuizen er elk jaar duizenden Nederlanders en Duitsers naar ons land en niet zonder reden is het in ons land zo makkelijk om een woning te huren of te verkopen. Vlaamse woningen zijn aanzienlijk goedkoper dan vergelijkbare woningen in Duitsland en Nederland en dat is een feit. Maar dat betekent niet dat ze zo goedkoop zijn dat iedereen ze zich kan veroorloven. Integendeel, ze zijn goedkoper dan in andere landen maar nog steeds zijn ze redelijk duur.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat jonge Vlamingen echt weinig kans hebben om zich een woning te veroorloven. Ze schaffen nauwelijks appartementen en huizen aan omdat ze daarvoor niet genoeg geld hebben. Aantal jonge mensen die woningen huren gaat daarentegen omhoog wat ook bewijst dat bewoners van Vlaanderen niet genoeg geld hebben om zomaar een woning te kopen.

Aan de andere kant is echter niet helemaal onmogelijk om een woning te kopen. Dat is wel best mogelijk maar niet zonder een woonkrediet. Met zo’n krediet kunt u een woning kopen zelfs hoewel u over niet genoeg geld beschikt. Het probleem echter is dat jonge mensen geen goesting hebben om zo’n woning aan te vragen. Ze betalen liever voor huren dat betalen een woonkrediet af. En dat is helaas allesbehalve slim…

Als u een woning huurt kunt u zich immers nooit helemaal thuis voelen. U hebt dan een plaats om te leven maar dat is geen plaats van uw. Stel voor dat u in een gehuurde woning nieuwe schilderwerken wilt uitvoeren – u moet dan aan de verhuurder vragen. En als u uw eigen woning hebt en afbetaalt hoeft u niemand te vragen. U kan gewoon naar een schildersbedrijf bellen en zeggen dat u algemene schilderwerken wilt bestellen. Klinkt dat niet uitstekend?

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie