Enkele stappen van elke sollicitatie

cable-clouds-conductor-current-189524

De sollicitatie naar een nieuwe baan is altijd met veel stress verbonden. Dat kan men helaas niet vermijden. Maar men kan van deze stress een gebruik maken. Waar gaat het om eigenlijk? Men kan deze stress gebruiken om meer motivatie te krijgen. Er zijn namelijk twee soorten stress – een negatieve en een positieve. Negatieve stress blokkeert ons, maakt het onmogelijk om geconcentreerd te blijven. Positieve stress geeft ons veel motivatie en energie, helpt ons om de taken te vervullen. Daarom is het van belang om de stress goed te behandelen.

Als men eindelijk leert hoe men met de stress moet omgaan kan men zeggen dat men op elke sollicitatie voorbereid is. Maar er blijven nog een paar formaliteiten. Het gaat hier namelijk om cv, sollicitatiebrief en, ten laatste, sollicitatiegesprek. Deze drie dingen vormen een volledige sollicitatie en verschillen sterk van elkaar. Men begint natuurlijk met een goed cv.

In een cv moet men alle belangrijkste informaties over zichzelf opschrijven. In de eerste instantie gaat het om persoonlijke gegevens. Daarnaast moet men ook zijn opleiding vermelden, dus universitaire opleiding en cursussen. Daarna komt het belangrijkste deel van elk cv – de werkervaring. Men moet het zo nauwkeurig mogelijk beschrijven. Als men ervaring in elektriciteitswerken in Antwerpen heeft moet men dat in zijn cv noodzakelijk onderstrepen.

Naast de datum en de naam van het bedrijf waarbij men heeft gewerkt is het goed om de functie te vermelden, bijvoorbeeld elektricien. Als men een lange ervaring in de elektriciteitswerken heeft moet de werkgever het onmiddellijk aan een cv merken en denken van: ja, hij is wel een erkend installateur. Als dat in een cv duidelijk is gepresenteerd kan men op een sollicitatiegesprek worden uitgenodigd.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie