Belgische schilderwerken in Duitse huizen

abstract-abstract-art-abstract-painting-art-1293120

Een vriend van mij is eigenaar van een schilderbedrijf in Limburg. Echter, verbazend genoeg woont hij niet in Limburg maar in Oost-Vlaanderen. Waarom voert hij dus zijn zaak aan de andere kant van het land? Het antwoord is heel simpel – hij doet dat omdat het volgens hem veel makkelijker is om veel geld in Limburg te verdienen dan in Oost-Vlaanderen. Hij heeft trouwens geen zin om naar Limburg te verhuizen omdat hij in Gent geboren en getogen is. Daarom heeft hij de beslissing genomen om in Gent te wonen en in Genk uit te baten.

Waarom is dat zo makkelijk om veel geld in Limburg te verdienen? Dat heeft te maken met het feit dat Limburg aan de grens ligt met Nederland en Duitsland. Zo bent u dus bereikbaar niet alleen voor Belgische klanten maar ook voor Nederlanders en Duitsers. Het is trouwens een feit dat ze graag Belgische bedrijven aanstellen. Het is voor hen heel aantrekkelijk omdat prijzen van sommige diensten in ons land veel goedkoper zijn dan bijvoorbeeld in Nederland of Duitsland. In grote mate betreft dat ook algemene schilderwerken. Het is dus helemaal begrijpbaar dat Nederlanders en Duitsers zo graag van Belgische vaklui gebruik maken.

Merkwaardig is hier het feit dat er in het geval van Nederlanders geen probleem met de taal bestaat. Alles kunt in het Nederlands besproken worden wat maakt de hele zaak veel makkelijker. In het geval van klanten uit Duitsland is het daarentegen ietsjes moeilijker. Nauwelijks Duitsers kennen Nederlands dus het is onmogelijk om met hen schilderwerken te bespreken. Zo hebt u dus ten minste een bediende nodig die vloeiend Duits spreek. Maar volgens de vriend van mij is dat geen probleem omdat het in Limburg heel gewoon is om jarenlang Duits te studeren. Veel mensen kennen daar Duits dus het is geen probleem om Duitssprekende vaklui te vinden. 

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie